دانستنی ها از این که سایت ما را انتخاب کردید متشکریم میزان قند خون را تنظیم میکندمیزان قند خون در افراد مبتلا به دیابت نقش مهمی دارد. مقدار قند خون بیماران دیابتی بیش از اندازهی مجاز است، زیرا بدن آنها انسولین کافی برای متعادل نگه داشتن قند خون را ندارد. در چنین بیمارانی علاوه بر تزریق انسولین و دارو درمانی، پیروی از برنامهی غذایی کمچرب و کم قند نیز توصیه میشود. سیب، مناسبترین میوه برای بیماران دیابتی محسوب میشود؛ چرا که تناسب متعادلی بین فروکتوز، گالاکتوز و ساکاروز دارد که البته بیماران دیابتی تا حد امکان باید از مصرف دو نوع قند اخیر اجتناب نمایند. میزان بالای فیبر غذایی (الیاف گیاهی) موجود در یک دانهی سیب، موجب میشود تا سطح قندخون یا همان گلوکز خون ثابت بماند.
به هضم غذا کمک میکنداگر سیب خام با پوست خورده شود، اندکی ملین و محرک دستگاه خواهد بود. فیبر یا الیاف گیاهی موجود در سیب موجب میشود مواد غذایی به آسانی در طول دستگاه گوارش حرکت کنند. بنابراین افرادی که به طور منظم سیب مصرف میکنند، به تنظیم کارکرد دستگاه گوارش کمک بسیاری مینمایند. سیب به دلیل مزهی خوب و هضم آسان، معمولاً پس از غذا مصرف میشود. حضرت علی(ع) فرمودهاند: «سیب بخورید؛ زیرا سیب معده را دباغی میکند». سیب ترشحات معده را مساعد و متعادل میسازد.
کلسترول بالای خون را کاهش میدهدسیب، از معدود مواد غذایی است که کاملاً بدون کلسترول میباشد و به کاهش میزان کلسترول خون (چربی خون) کمک میکند. تقریباً یک چهارم سیب از مادهای به نام پکتین که فیبر محلولی میباشد تشکیل شده است. پکتن موجود در میوهی سیب باعث کاهش میزان کلسترول بد (LDL) خون از طریق کاهش جذب چربی میشود. هم زمان، پکتین میزان کلسترول خوب(HDL) شما را که برای مصارفی مانند تولید هورمونها مورد نیاز هستند، افزایش میدهد. افزایش میزان HDL منجر به کاهش خطر بروز بیماریهای قلبی میشود. نتیجهی بررسیهایی که در مورد انسان تاکنون انجام شده است نشان میدهد کهمصرف روزانه 300 تا 400 گرم سیب، کلسترول خون را به میزان 10 تا 20درصد پایین میآورد و میتوان در رژیمهای لاغری از آن استفاده نمود. افرادی که میخواهند یا مجبورند لاغر شوند، میتوانند با استفاده از سیب به هدف خود برسند. مصرف سیب به دلیل رایحهی خوش آن لذت بخش است. سلولز و پکتین موجود در این میوه، قدرت سیرکنندگی زیادی دارد. پکتین در معده با جذب آب متورم میشود و در نتیجه فرد احساس سیری میکند. بهطور کلی مصرف سیب به عنوان قسمتی از رژیم لاغری بسیار سودمند است. خوردن سیب به طور ناشتا، رژیم غذایی مناسبی برای لاغری محسوب میشود.
![]()
به سلامتی قلب کمک میکندسیب مقوی قلب است. از سیب همواره به عنوان داروی ضد سکتهی قلبی یاد شده است. مصرف تقریباً 2 عدد سیب میزان کلسترول خون (چربی خون) را کاهش میدهد و از بروز سکتهی قلبی پیشگیری میکند. ویتامینهای A ، C و E ، پلی فنول و مواد گیاهی ثانویه ی موجود در سیب، از قلب و عروق محافظت میکند.
از بروز عفونت پیشگیری میکندسیب به وسیلهی مواد معدنی موجود در آن، برای سینه و مجاری تنفسی بسیار سودمند است. بررسیها نشانگر این است که کسانی که بیشتر سیب مصرف میکنند کمتر دچار سرماخوردگی یا عفونتهای قسمت فوقانی دستگاه تنفسی شده و معمولاً کمتر بیمار میشوند. برخی بر این باورند که آب سیب ویروسهای عفونتزا را از بین می برد.شیرهی سیب اثر مفیدی در رفع سرماخوردگی، گرفتگی صدا، سرفه، بیماریهای سینه و حالات عصبی دارد.
سرشار از ویتامین استسیب سرشار از ویتامینهای E، B12 ، B2 ، B1 ، A و K، اسید پانتوتونیک، نیاسین، بیوتین، اسید فولیک و کولین است. مقادیر این ویتامینها در انواع گوناگون سیب متفاوت است. پوست سیب حاوی کاروتن میباشد. تقریباً نیمی از ویتامین C در پوست سیب وجود دارد و سیبهای کوچک در مقایسه مقدار بیشتری پوست دارند. انواع سیب منابع بسیار خوبی برای تأمین ویتامین C محسوب میشود. سیب دارای مقدار بسیار ناچیزی ویتامین K است.
برای خوش طعم کردن غذا میتوان از آن استفاده کرداز سیب میتوان در تهیهی انواع غذاها (به منظور شیرین کردن آنها) و نیز در تهیهی انواع سالاد و شیرینیجات استفاده نمود. همچنین میتوان به عنوان افزودنی برای انواع و اقسام غذاها از آن استفاده کرد. نویسنده و پژوهشگر: وحید عرفانی- کارشناس بهداشت
<!---Start Cod Music By UP-IS.IR---></span><span style="font-size: 8pt" lang="en-us"></a></span></p>
مراقبت از محصولات چرمیچرم از هر نوعی که باشد نیاز به مراقبت دارد تا عمر بیشتری داشته باشد . ۱) اول آن را گرد گیری و خوب تمیز کنید . ۲) حداقل ماهی یکبار با یک روغن گیاهی که درصد شیمیایی کمتری دارد (روغن نارگیل) چرم را چرب کنید. ۳ ) حداقل ماهی یکبار با واکس چرم ، پوشاک یا کفش چرمی را واکس بزنید. ۴) چرم را شب چرب کرده یا واکس بزنید و بگذارید تا صبح بماند ، نتیجه کار بهتر خواهد بود. زیرا چرمی که چرب کرده یا واکس زده اید بلافاصله بپوشید، در معرض گرد و خاک قرار گرفته ، غبار را به خود جذب می کند، و رنگ آن کدر خواهد شد. ضمناً اگر با پاک کردن گرد و خاک تمیز نشد مقداری کف صابون درست کرده با فرچه ای نرم پاک کنید و سپس با پارچه ای نرم و تمیز خشک کنید و صبر کنید تا چرم خوب خشک شود بعد آن را چرب کنید یا واکس بزنید. مراحل ساخت چرمبه طور کلی پوست خام پس از طی مراحل زیر به چرم تبدیل می شود: مرحله خیساندن و شستشو خیساندن پوست در حوضچه هایی که دارای پره جهت جابجایی پوستها است و یا در بالابان (درام) انجام می شود پوستهای نمک سود شده را در این مکانها قرار داده، آب سرد روی آنها جریان می دهند به این ترتیب نمک در آب حل شده، غلظت نمک در فضای بین الیاف پوست کم می شود حذف نمک از بین الیاف پوست، فشار اسمزی آب را داخل الیاف بالا برده و پوست دوباره آب دار می شود.
نمونه های مختلف چرمچرم مراکشی این نوع چرم با محکمترین انواع چرمها برابری میکند. در عین حال ، بسیار نرم و قابل انعطاف است. در زمانهای گذشته چرم مراکشی را با دوختن پوستها ، دباغی دباغی میکردند. در آن روش ، پوست را به شکل مشک ، کشکول یا بطری در میآورند. سیس آن را با مقداری سماق پر میکردند و در ظرفهای پرشده از همان محلول شناور میساختند. سپس بوسیله تیغههای چوبی در حال چرخیدن ، به روی پوست ضربههایی وارد میشد و به ساخت چرم کمک میکرد. بررسيها نشان ميدهد كه نخستين بار، انسانهاي عصر يخبندان كه نزديك به پنج ميليون سال پيش زندگي ميكردند به دليل شرايط نامساعد آب و هوايي، از كفش استفاده كردند. بعدها كفشهاي راحتي –كه از لحاظ ظاهري تا حدودي شبيه صندلهاي امروزي بودهاند- جايگزين آن نوارها شدهاند. صندلهاي فرعون به گونهاي بوده كه پنجههاي پايش را نميپوشانده است. ويژگي ممتازي كه در ظاهر كفش افراد عادي مشاهده نميشود. شواهد موجود حاكي از آناست كه يونانيها با هدف مراقبت از بهداشت پاهاي خود علاقه زيادي به استفاده از كفشهاي مختلف مناسب با فعاليتهاي گوناگون داشتهاند. زنان يوناني براي نشان دادن طبقه اجتماعي خود، پوشيدن صندل را آغاز كردند. كفشهاي آنان نشاندهنده زيبايي، ظرافت، پاكي و تجمل گراييشان بوده است. گفته مي شود كه زنان يوناني به منظور جلب توجه مردان نوعي صندل زيبا و بلند را به پا مي كردند كه در هنگام حركت با صدايي شبيه به ((تق تق))، به نوعي جاذبه جنسي براي جنس مخالف ايجاد مي نموده است. در بين النهرين، از چرم باضافه نوارهايي كه از جنس خود آن چرم بوده و به دور پا پيچيده ميشده است بهعنوان كفش استفاده ميكردند. از سوي ديگر روميها براي رفتن به مناطق جنگي، نوارهاي چرمي بادوامي را براي سپاه خود آماده ميكردند. از آنجائيكه خيلي اوقات لوئيس واتلوس، سناتور رومي به كفشهاي معشوقهاش كه آنرا در كت خود پنهان ميكرده به صورت پنهاني بوسه ميزده است، روميان اعتقاد داشتند كه كفشها اشيائي مقدسند. در رم باستان نيز كفش افراد، نشانگر طبقه اجتماعيشان بوده است. نكته مشترك در تمامي اين تمدنهاي اوليه اشاره به اين مطلب دارد كه كفش علاوه بر پوشش پا، بيانگر وضعيت اجتماعي افراد بوده است. درواقع اگر چه اين پوشش براي حفظ بهداشت پا مورد استفاده قرار مي گرفته است، اما مُد و زيايي نيز در آن مورد توجه قرار ميگرفته است. عليرغم اينكه قطعات كفش در ابتدا از مواد قابل دسترس انسان مثل: علفهاي خشك، چرم، پوست گاو و حصير ساخته ميشده است كمي بعد از آن بخش اعظمي از كفشها از چرم، كائوچو، پارچه، چوب و پلاستيك تشكيل شد. در مرحله نهايي توليد كفش (مونتاژ نهايي) چسب، بالشتك، لايههاي تقويتي، پاشنه، قلاب، كفي، بند، تخت كفش، كفي پنجه و حاشيه هاي چرمي دور كفش جزء آيتمهاي اصلي محسوب ميشوند.
بهطور كلي كفشها به چند دسته كلي تقسيم ميشوند: پوتينها كفشهاي صنعتي كفشهاي غيرصنعتي تميزي يك كفش گوياي جايگاه مهم اجتماعي صاحب آن بوده و به نوعي بيانگر شخصيت دروني افراد است. كفشهاي پوستي براي نخستينبار توسط انسانهايي كه در مناطق سردسير زندگي ميكردند مورد استفاده قرارگرفت و امروزه نيز استفاده از آنها در همان مناطق رايج است. حال آنكه نمونههاي صندل پس از ساخت توسط مصريها بارها و بارها در كشورهاي گرم ديگر مور استفاده قرار مي گيرد.
آخرین مطالب آرشيو وبلاگ نويسندگان پيوندها ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]()
|
|||||||||||||||||
![]() |